Page 1
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
Page 7
Page 8
Page 9
Page 10
Page 11
Page 12
Page 13
Page 14
Page 15
Page 16
Page 17
Page 18
Page 19
Page 20
Page 21
Page 22
Page 23
Page 24
Page 25
Page 26
Page 27
Page 28
Page 29
Page 30
Page 31
Page 32
Page 33
Page 34
Page 35
Page 36
Page 37
Page 38
Page 39
Page 40
De 3 mest kritiske lagringsprosessene er 1. Lakefylling Grunnregelen er at silden alltid skal vre dekket av lake og utsettes for s lite luft som mulig. Dette for sikre best mulig smak og holdbarhet. 2. Modningskontroll Det blir gjort kontinuerlige stikkprver for mle syre salt og bakterieinnhold men det viktigste konvtrollverktyet er personene som smaker ser og lukter at silden er som den skal. 3. Temperatur Silden m st kaldt og fjellhallen i Kungshamn gir unike muligheter for temperering og kontroll med denne. Rvaresentralen bestr av ulike rom med temperaturer ned mot 6 C til langtidsmodning og opp mot 5 C. Bl tnner med sild gr kontinuerlig gjennom rvarekontrollen for sikre at temperaturen og dermed kvaliteten er som den skal. Foruten den hye kvaliteten p sildervaren vi bruker s er disse tre prosessene noen av hemmelighetene bak kvaliteten p vre produkter. Foto Johan WildhagenSjmatrdet Lagring Jo saltere silden er dess kaldere skal den st Visste du at