Det hele starter med det beskjedne kakaotreet. Det blir dyrket i den smale subtropiske stripen rundt ekvator (mer spesifisert i sonen mellom 23 ° nord og 23 ° sør). Kakaotreet er kilden til all smak og kvalitet på eksklusiv sjokolade. Fra kakaobønner til… De største kakaoproduserende landene er Elfenbenkysten og Ghana. Men selv om kakaobønner liker varme, trives de ikke å bli utsatt for konstant solskinn. Av den grunn vokser de i skyggen av større nabotrær. Etter befruktning vil blomstene som vokser ved stammene til kakaotrærne utvikle seg til fargede frukter. Når de er modne, blir frukten håndplukket ved hjelp av kniv for å unngå og skade trærne. Skallet fjernes fra kakaobønnene, bønnene legges ut sammen med kakaomassen, fermenteres og tørkes - alt dette gjøres i opprinnelseslandet. Etter tørking blir mesteparten av kakaobønner sendt til Europa og Amerika, hvor en spesialmaskin splitter dem og frigjør selve bønnene. Bønnene blir røstet og finmalt – en viktig prosess som er helt avgjørende for kvaliteten på sluttproduktet sjokolade. Produktet man får etter denne prosessen kalles kakaomasse. Kakaomassen inneholder ca. 55 % kakaosmør og ca. 45 % kakaopulver, som senere blir presset sammen til kakaosmør og kakaopulver. Kakaosmøret brukes til å redusere viskositeten på sjokoladen. På dette tidspunkt vil Belcolades sjokoladespesialister bruke sin kunnskap og teknikk. Deres arbeid er komplekst sammensatt og involverer tre vitale prosesser som gjør belgisk sjokolade så unik: Utvelgelsen av råvarene, raffineringen og utmalingen (conching) av den aktuelle sjokoladen. For å oppnå den delikate smaken på Belcolade, starter man altså med en grundig utvelgelse av råvarene. Man velger kun de beste kvalitetene på kakaobønnene fra rundt omkring i verden og sikrer at disse blir fagmessig sammensatt. Ekspertteamet fra Belcolade analyserer råvarene på fabrikken i Erembodegem for å sikre at kun den beste kvaliteten blir benyttet på kakaomassen, kakaosmøret og de andre ingrediensene som inngår. Naturligvis brukes kun 100 % kakaosmør og 100 % naturlig vanilje.