inspirert av pizza FRA HELE VERDEN Det er veldig viktig å alltid være oppdatert på de siste trendene innenfor pizza. Derfor bruker Marius mye tid, både på jobb og privat, for å dra rundt i verden og hente den nyeste og mest genuine pizzainspirasjonen. De to store favorittdestinasjonene er Italia og USA. I Italia oppsøker han de mest autentiske og tradisjonelle stedene for å lære hvordan Italiensk pizza lages på ekte italiensk vis. Dette fører til at han møter nye mennesker, nye kulturer og ny inspirasjon som sammen utgjør den perfekte italienske pizzaen. «Vi legger sjela og kokkestoltheten vår inn i hver eneste pizza» «I USA blir jeg inspirert av lekenheten og blandingene de gjør ut ifra alle matkulturene som samles der.» ITALIENSKE SLETTER Hver høst drar Marius til Italia, denne gangen er det ikke for å hente pizzainspirasjon, men for å høste og lage olivenolje på den tradisjonelle, italienske og gamle måten. «Nå har vi vært der så mange år at vi har blitt en del av gjengen, og blender rett inn i kulturen.» Fra før solen står opp om morgenen til langt etter den har gått ned om kvelden står Marius og hans venner side om side med italienske olivensankere og høster inn høstens avlinger. De kommer tett innpå kulturen. Etter en lang dag med gode samtaler, hardt arbeid med høsting og en lang presseprosess er dagens høsting over. Da blir de invitert inn til eieren, der kyllingen alltid står og steker i ovnen. Kylling med stekte poteter, rosmarin og sitron blir servert – selvsagt med dagens fersk-pressede olivenolje over – så tykk og grønn som kun autentisk fersk olivenolje er. «Den følelsen av å være sliten etter å ha jobbet hele dagen, sliten etter å ha båret kasser på kasser med oliven og jobbet med å presse den på gamlemåte, og komme litt skjelven og trøtt inn til sjefens stue. Den følelsen når han åpner flasken med olivenolje og lukten av gresset og urtene sprer seg i rommet. Den følelsen, den er helt fantastisk.» pizzaen fra Orkla er IKKE KUN EN PIZZA På spørsmål om hvorfor kunden skal velge en pizza fra Orkla var Marius tydelig. -Orkla har en svært stor range av pizza å ta av. Her finner man virkelig pizza for enhver smak og ethvert behov.Vi er svært opptatte av å kun bruke de fineste råvarene i våre produkter, i tillegg har vi svært tung kompetanse.Vi har Anette som har doktorgrad i mel, for at hver eneste pizzabunn skal være av ypperste kvalitet.Vi har Per som er pølsemaker og vår mann ansvarlig på kjøtt og kjøttopping, vi har matteknologer og vi har kokker. Med andre ord det er et tett samarbeid med alle områder for å utvikle den beste pizzaen. «Vi er svært opptatte av å kun bruke de fineste råvarene i våre produkter» «Når du kjøper en pizza med Orkla sin resept er ikke den satt sammen kun på grunn av pris. Den er satt sammen av en helhet, med smaken som det viktigste. Den skal være god på smak, lett og bruke og når pizzaen er ferdig skal osten være smeltet perfekt og pizzaen akkurat passe varm.»