Tekst: Renate Berenett Foto: Bård Gudim Marius Niva er Orkla’s kulinariske overhode på pizza og en av våre fremste pizzaeksperter. Han er den eneste nordmannen som har hatt æren av å få gå på den prestisjetunge pizzaskolen til Tony Gemignani – en av verdens beste pizzakokker. Erfaringen derfra tar han med seg inn i utviklingen av nye pizza. I utvikling jobbes det grundig med å sette sammen nye, spennende og innovative smaker – fra deig til topping – for å kontinuerlig forbedre pizzaene vi alle elsker! fra KOKK til KJØKKENSJEF til PRODUKTUTVIKLER Marius er født og oppvokst i Alta der også lidenskapen for mat startet. Etter å ha utdannet seg som kokk startet han å jobbe på kjøkkenet før han rykket opp i gradene og ble kjøkkensjef. Blant annet jobbet han i SULT gruppen som på den tiden hadde et av de mest innovative og hippeste konseptene i Oslo. Etter en lang og suksessrik karriere som kokk ønsket Marius nye utfordringer. Orkla er en spennende arena hvor Marius får benytte all tidligere erfaring til å utvikle produkter fra idè til tallerken. HVERDAGEN I ORKLA Hverdagen til en kulinarisk leder i Orkla er svært variert og noe Marius setter mest pris på er friheten. Friheten til å bruke sin unike erfaring til å lage Norges beste pizzaer, som spises av nordmenn i alle aldre. Pizza og spesielt fryst pizza kan bli sett på som veldig industrielt og upersonlig, men egentlig er det det stikk motsatte. På produktutviklingsavdelingen i Orkla Foods Norge står et team på fem pizzaeksperter og jobber sammen for å utvikle den nyeste pizzasuksessen hver eneste dag. I følge Marius er dette vinneroppskriften til Orkla’s gode pizzaer: hele verdikjeden brenner for produktene, for faget og for ideen om å alltid servere den beste pizzaen hver eneste gang. «I Orkla er ikke bare en pizza en pizza. Det er en nøye gjennomtenkt og helhetlig resept laget av folk med tung kompetanse og på kundens premisser.» Kokk, pizzaekspert & olivenolje-entusiast