Page 1
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
Page 7
Page 8
Page 9
Page 10
Page 11
Page 12
Page 13
Page 14
Page 15
Page 16
Page 17
Page 18
Page 19
Page 20
Page 21
Page 22
Page 23
Page 24
Page 25
Page 26
Page 27
Page 28
Page 29
Page 30
Page 31
Page 32
Page 33
Page 34
Page 35
Page 36
Page 37
Page 38
Page 39
Page 40
Sildeskole Historie kunnskap og inspirasjon Formlet med TORO Sildeskole er ke din kunnskap om sild og sjmat. Vi nsker gi deg et innblikk i TORO sin sildehistorie samt gi inspirasjon og ideer til hvordan du kan jobbe med - og tilberede TORO Sild p nye og spennende mter. Foto Johan WildhagenSjmatrdet s.2 Historie kunnskap og inspirasjon s.4 Lev vel med norsk sjmat s.6 Nringsrik og sunn tradisjonsmat s.10 Historien om TORO Sild - Tradisjon kvalitet og matglede s.12 Sild er ikke sild s.13 Nye utvalgte rvarer s.14 Det finnes ingen snarveier til god mat fra havet s.15 Lagring s.16 TORO Sild Med kvalitet i fokus s.16 Riktig sild til ulike produkt s.18 Brekraftig sild s.19 Derfor elsker vi TORO Sild s.22 Noen av vre sildeeksperter s.24 Vre kokkers beste sildeoppskrifter s.32 Vrt sortiment s.34 Holdbarhet s.35 Ingredienser og nringsinnhold s.38 Bestillingsinformasjon s.39 Kontaktpersoner Innholdsliste Et regelmessig inntak av fisk vil bedre forholdet mellom inntaket av omega-6- og omega-3 fettsyreri kostholdet httptidsskriftet.noarticle1330931reference-35 httpshelsedirektoratet.noListsPublikasjonerAttachments1021Utviklingen-i-norsk-kosthold-2015-IS-2382.pdf httpshelsedirektoratet.nofolkehelsekosthold-og-ernering Lev vel med norsk sjmat Noe mat br man spise mer av annen mat mindre av. Dette er noe alle vet og mat fra havet er definitivt noe man br spise mer av. Sjmat inneholder en unik kombinasjon av nringsstoff som kroppen har behov for og er en viktig del av et balansert kosthold. I flge norske helsemyndigheter er inntak av sjmat i Norge lavere enn nskelig og vesentlig lavere enn forbruket av kjtt. Dette gjelder srlig de yngre aldersgruppene. En gjennomsnittlig forbruker inntar kun 1-3 porsjoner med fet fisk i mneden og gr da glipp av mange viktige nringsstoffer. Foto Johan WildhagenSjmatrdet Helsedirektoratets kostrd retter seg mot friske voksne barn unge gravide ammende og eldre. Et av kostrdene lyder som flger Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk ogs gjerne fisk som plegg. Videre sier de at du br spise bde fet og mager fisk men at minst 200 g br vre fet fisk som laks rret makrell eller sild pr. uke. Myndighetene vre anbefaler kt inntak av fisk 40 g sursild dekker dagsbehovet for vitamin D Dette er et av vitaminene mange nordmenn fr for lite av spesielt i vinterhalvret Visste du at Nringsrik og sunn tradisjonsmat Sild er tradisjonsmat i Norge og henger tett sammen med den norske identiteten. Sild er en allsidig rvare og kan tilberedes og serveres p tusenvis av ulike mter gamle som nye. Den siste tiden har trenden med tradisjonsmat i det moderne kjkken vokst og vi har all grunn til sette sild p menyen igjen www.seafood.no. I tillegg til at silden er smakfull og rask servere er den nemlig svrt sunn og proppet med viktige nringsstoffer. Sild er rik p marine omega-3 fettsyrer vitamin D selen og protein. Foto Johan WildhagenSjmatrdet Foto Johan WildhagenSjmatrdet Tradisjon kvalitet og matglede Historien om Sild I 1980 startet eventyret om TORO Sild. Vi startet i det sm med 6 ulike varianter men mlet var klart fra tidlig av vi nsket bli best i Norge p sild i storhusholdning. TORO skulle levere sild av ypperste kvalitet med smak tilpasset den norske gane. Vre produkt er derfor spesielt utviklet for storhusholdningsmarkedet og vi er kompromisslse nr det gjelder smak og kvalitet. Vi lagrer silden vr i en fjellhall i Kungshamn i Sverige. Dette for at silden vr skal ha de mest optimale kjle- og lagringsforholdene. Vi bruker kun nye utvalgte rvarer og vi vet at faste fine sildebiter er helt avgjrende for optimal TORO-kvalitet. Med mer enn 35 rs erfaring om rvaren vet vi ogs at ikke all sild passer til alle sluttprodukter derfor er vi nye nr vi velger ut hvilke eksemplar som skal i de ulike produktene. Vi har et moderne produksjonsanlegg og et hyt kvalitetsfokus gjennom hele verdikjeden. Alt dette er med p bidra til svrt hy kvalitet p alle TORO sildeprodukt. Foto Johan WildhagenSjmatrdet TORO har gjennom alle disse rene bygget opp et hav av kunnskap og erfaring rundt foredling av mat fra havet og vi har i dag 17 ulike sildeprodukt og 3 ulike ansjosprodukt i vrt sortiment. I 2013 ble TORO en del av Orkla Foods Norge s n har vi i tillegg til vr egne lange erfaring ogs ftt veldig dyktige kollegaer i Sverige Danmark og Finland som alle elsker norsk sild. Vrt lange arbeid med sild har blitt lagt merke til i markedet og vi er i dag stolt av kunne si at TORO er markedsleder p sild i storhusholdning. Sild er ikke sild Det er mye som spiller inn nr vi lager vr TORO Sild. Naturen rstiden silden blir fisket p modning og bearbeiding er bare noen av parameterne som gjr at TORO Sild har akkurat den gode smaken og kvaliteten som den skal ha. Vi flger sildens vandring i verdenshavet og vi vet akkurat hvor silden i vre produkter fiskes vi vet nr den fiskes og hvor gammel den er. Vi vet hvor stor den er hvor fet den er og hva den har spist. Om ikke fastheten strrelsen og fettinnholdet stemmer fr den ikke bli TORO Sild s kravstore er vi til hva som blir brukt i vre produkt. Silden vi bruker blir fisket nord for 56. breddegrad i Norskehavet og Nordsjen. Her har fisken optimale oppvekstvilkr rett temperatur p vannet 2-8 grader samt rikelig med fde som gir riktig strrelse og fettinnhold. Foto Jean Gaumy Sjmatrdet Foto Johan WildhagenSjmatrdet Nye utvalgte rvarer I tillegg til strrelsen er fettinnholdet den viktigste kvalitetsparameteren p sild. Silden vi bruker blir fisket mellom august og desember nr fettinnholdet er perfekt. Fettinnholdet skal ikke vre for lavt men heller ikke for hyt. Dette fordi en mager sild kan gi en seig og trr konsistens mens en for fet sild kan bli blt og lettere falle fra hverandre. For vite eksakt nr silden er p sitt beste m en ha en dyp forstelse for rvaren og akkurat det har vre fiskere rvareleverandrer og kollegaer i Kungshamn. Det finnes ingen snarveier til god mat fra havet Fra vre fiskere i Norge blir silden fraktet ned til Kungshamn. Ved ankomst blir rvarene nye kontrollert slik at vi er sikre p at rvaren vi bruker til TORO Sild har riktig vekt konsistens utseende og fettinnhold. S fort en sild kommer opp av vannet og utsettes for luft begynner harskningsprosessen. Derfor er all sild som kommer til rvare- sentralen allerede sortert og lagt i lake etter gitte spesifikasjoner fra oss. I den vakre skjrgrden i Kungshamn litt over en time fra norskegrensen finnes det en stor fjellhall p 16 000 kvm inne i fjellet med optimale forhold for lagring av sild og annen sjmat. Her er det stabilt lav temperatur hele ret og silden krydres og modnes p fat som den fineste vin. Silden modner i alt fra 30 dager til 10 mneder. Fra venstre Torsten Bengt og Johan noen av vre dyktige sildeeksperter i Kungshamn De 3 mest kritiske lagringsprosessene er 1. Lakefylling Grunnregelen er at silden alltid skal vre dekket av lake og utsettes for s lite luft som mulig. Dette for sikre best mulig smak og holdbarhet. 2. Modningskontroll Det blir gjort kontinuerlige stikkprver for mle syre salt og bakterieinnhold men det viktigste konvtrollverktyet er personene som smaker ser og lukter at silden er som den skal. 3. Temperatur Silden m st kaldt og fjellhallen i Kungshamn gir unike muligheter for temperering og kontroll med denne. Rvaresentralen bestr av ulike rom med temperaturer ned mot 6 C til langtidsmodning og opp mot 5 C. Bl tnner med sild gr kontinuerlig gjennom rvarekontrollen for sikre at temperaturen og dermed kvaliteten er som den skal. Foruten den hye kvaliteten p sildervaren vi bruker s er disse tre prosessene noen av hemmelighetene bak kvaliteten p vre produkter. Foto Johan WildhagenSjmatrdet Lagring Jo saltere silden er dess kaldere skal den st Visste du at Foto Vidar VassvikSjmatrdet Toro Sild Med kvalitet i fokus Vre viktigste sanser i arbeidet med sild er vre yne neser smak og hender. Vi kan se om silden har det utseendet den skal ha om den lukter friskt smaker godt og om den er fast nok i fisken. Det vanskeligste med sild er holde en jevn hy kvalitet og det er akkurat det vi i TORO er eksperter p. Den store fjellhallen i Kungshamn gir oss unike muligheter nr det gjelder hndteringen av silden som skal bli TORO Sild. Temperatur og lagringsforhold er perfekte og vi kan derfor gi silden den tiden den trenger til selv modne seg til riktig konsistens og smak. Foto Johan WildhagenSjmatrdet Neste steg er lage vre smakfulle sildeprodukter. Vi vet at ulike sildetyper passer bedre til noen sluttprodukt enn andre og vi m da velge riktig rvare og bruke den spesielle oppskriften som skal til for lage sursild kryddersild sherrysild og alle andre varianter. P den mten sikrer vi at alle TORO sildevarianter fr riktig smak og konsistens. Noen varianter selger vi som de er slik at vre kunder kan lage sine egne silderetter andre tilsetter vi krydder og sauser. Vi bruker Norsk Vrgytende sild NVG-sild p ca 390 g til alle sildevarianter i klar lake. Til produkt med tykkere sauser som for eksempel TORO Tomatsild bruker vi litt mindre Nordsjsild p ca.150 g-290 g. Dette for at silden skal bli dekket av saus rundt hele biten og dermed opprettholde holdbarhet og kvalitet. Vi bruker eddik for opprettholde sildens fasthet og sukker for oppn den optimale sdmen vi er ute etter. Riktig sild til ulike produkt Mlet vrt er sikre at smaken alltid er like god og kvaliteten like hy hver eneste gang du pner et nytt sildespann fra TORO Brekraftig sild vre fiskeprodusent er et stort ansvar. Vi skal nyte godt av de rvarene naturen har by oss men vi m i tillegg sikre at sildebestanden bestr og at vi har sild i fremtiden ogs. Vi nsker derfor pvirke bestanden og miljet s lite som mulig og all sild vi bruker er derfor brekraftig fisket. Vi stiller hye krav til vre rvareleverandrer og er med p sikre at de ikke fisker i utsatte fangstomrder eller med destruktive fiskemetoder. Alle produktene vi bruker er fullt sporbare og en kan lese p alle vre forpakninger hvor fisken er fanget. penhet skal gjre det enklere for vre kunder velge rett. Foto Johan WildhagenSjmatrdet Toro Sild har - Hy sildeandel - Store og jevne biter av fast norsk sild - En frisk smak p bde saus og lake TORO Sild er fanget nr silden er p sitt beste. Vi tar kun i bruk nye utvalgt sild og vi bruker tid p sikre at silden har akkurat de kvalitetene vi er ute etter. TORO Sild er naturlig rik p marine omega-3 fettsyrer vitamin D og selen og egner seg like godt til frokost som til lunsj middag og kvelds. Vi tilbyr spennende og smaksrike varianter til enhver anledning og vrt ml er at du som kunde skal vre like fornyd hver eneste gang du pner et nytt sildespann fra TORO. Derfor elsker vi Sild Foto Johan WildhagenSjmatrdet Vi begynte med sild i 1980 og Steinar ble ansatt i 1981 og siden da har han brent for sild og god mat. Noe av det morsomste Steinar gjr i jobben er arrangere sildebord med kundene sine. Han elsker se stemningen sild og god mat skaper og hvordan det bringer folk sammen. Steinars beste sildetips Sharingplates Dette er fat fylt med sm munnfuller av sild og andre smretter som flere kan dele. P denne mten kan en ha det sosialt med sild og gode venner og flere vger kanskje smake p silden. Steinar er den med lengst sildeerfaring i TORO og startet i 1981. Noen av vre sildeeksperter Flere av vre kokker og distriktsansvarlige rundt om i Norges land har en lang historie med TORO Sild. Ansienniteten varierer men det de har til felles er stoltheten av kunne selge TORO Sild Vi har alltid sttt for kvalitet og vi har hyest sildeandel i vre produkt. Trenden om sette tradisjonsmat p menyen er kende og silden br s absolutt f sin plass p menyene igjen. Ikke bare er sild sunt det er ogs veldig smakfullt og med riktig garnityr og tilbehr kan vi ogs driste oss til kalle det trendy. S hva med servere silden p en litt ny mte Lag til norsk tapas og server sild sammen med annen sjmat og ulike norske oster og spekemat. Eller lag til et Havets festbord med delikatesser av bde sild skalldyr salater og annen sjmat. Dette kan gjre terskelen for arrangere slike tilstelninger mindre. Foto Johan WildhagenSjmatrdet Jon har jobbet i TORO siden 1987 og han elsker selge sild Han gleder seg spesielt til jula for da er julesilden p plass og han kan bringe julestemning i form av sild til folket. Jons beste sildetips Server TORO Julesild i jula Det er den beste julesilden p markedet med ypperlig kvalitet og med en genuin julesmak av appelsin og nellik. Stian har jobbet med TORO Sild siden 2006. Han er glad for jobbe med et s godt produkt som TORO Sild. Stian er stolt av at vi aldri har veket p kravene vre til kvalitet. Stians beste sildetips Server en variert sildetallerken med et godt glass kald l til. Sildeverksted sammen med kunder kan vre en fin mte finne nye kreative silderetter p Tips Sild sjmatdelikatesser Dette kan vre en smakfull forrett 2-3 personer kan dele. Her er flere av havets favoritter samlet p en og samme fjl. TORO Kryddersildfilet i biter p en kokt potetskive med seterrmme syltet rdlk og bnnespirer Sild potet Rkelaks eggesalat Server rkelaks p melba toast og rugbrd med eggesalat under. Eggesalat lages av - 4 hardkokte egg i biter - 1 Granny Smith eple - 2 ss Kikkoman saus - Idun Majones til passe konsistens - Smaksett med TORO Karri salt og pepper Vre kokkers beste sildeoppskrifter Supert til lunsjbord pausemat eller p buffeter Scampi stekt i Idun Sweet Chili servert p spyd liggende over en tom ansjosboks fylt med Idun Sweet Chili Sweet chili marinert scampi Sildesashimi mponzusaus Sild passer ypperlig som sushi. Her fr du 2 oppskrifter til hvordan du kan servere den nye nasjonalretten i Norge med sild. Skjr 1 stk TORO Signatur Marinert sildefilet i tynne skiver og server sammen med ris og en salat av avocado agurk gulrot og agurk. Ha gjerne litt syltet ingefr og wasabi til. Ponzu-saus lages slik - 1 beger Heistad Honning 15 g - 2 ss sesamolje - 1 dl Kikkoman Soyasaus - 2 ss limesaft Sildemaki mmango avocado og vrlk Til denne oppskriften kan du bruke bde TORO Signatur Kryddersildfilet og TORO Signatur Marinert sildefilet. Syltet ingefr Wasabi Kok sushiris etter anvisning og spre risen over noriark. Skjr sild mango avocado og vrlk i strimler vend noriarket med rissiden ned og legg ingrediensene p. Rull til en fast rull og dryss noen ristede sesamfr p. Del rullen i 8 biter og server gjerne med rogn p toppen av hver bit. Sildetapas smretter med sild Sild kan presenteres p utallige mter og her er sild presentert p 3 ulike vis. Rettene kan for eksempel serveres hver for seg i kantiner eller p sykehus p sildebord eller samlet som en komplett sildeforrett TORO Wraps med snfrisk TORO Spekesildfilet ruccola agurk og rdlk. TORO Kryddersild p en liten rugbrdbit med Idun Garlic Mayo rdlk og vrlk. Sildewraps Sild p rugbrd 1 pakke Denja Rdbetsalat blandes med 2 stk TORO Signatur Kryddersildfilet i biter 1 Granny Smith- eple og litt sitron Sildesalat til buffeten Klassisk sildetallerken TORO Spekesildfilet serveres med Denja Potetsalat Nora Rdbetstaver Idun Grov Sennep TORO Kapers og toastet rugbrd Sild og poteter med en vri Server TORO Spekesildfilet med egg i bter mandelpotet rdlk vrlk og rmme Vrt sortiment - Sild Ansjos Vi har 17 ulike sildeprodukt i vrt sildesortiment. Disse variantene er fordelt p tre ulike sildekonsept med hver sin tilberedningsmte. Vre produkt er tilpasset ulike kjkken og behov og med riktig tilberedning og tilbehr kan TORO Sild serveres til de fleste mltider og anledninger. Clupea Harengus arten vi bruker i alle vre sildeprodukter er den vanligste fiskearten p jorden. Den lever i pent vann inntil 250 meters dyp svmmer i store stimer og spiser blant annet plankton og krill. Den er liten og slank og kan bli mer enn et halvt kilo. Vi bruker litt lettere sild i vre sildeprodukt rundt 150 g 390 g. 1. TORO Marinert sildefilet i biter - Serveringsklar Dette er serveringsklare biter av sild som ligger i smakfulle sauser eller laker. Den ferske silden blir frst filetert og lettsaltet deretter tilsettes marinaden fr silden fr modne i tnner i minimum en mned. Dette er frsteklasses sild som vi tilbyr i 7 ulike smaksvarianter og i 3 ulike format. 2. TORO Signatursild Klar til bruk og til egne signaturretter Dette er ren norsk sildefilet av beste kvalitet utviklet til vre klar til bruk rett fra boksen. Sildefiletene er ferskskret og lagt i vann og havsalt i 1-2 dager. Deretter tilsettes de marinade og lagres p tnne i 1-12 mneder alt etter hvilken variant. TORO Signatursild kommer i to smaksvarianter p 3 kg og de trenger ingen utvanning eller annen forberedelse fr bruk. Kan spises som den er med godt tilbehr eller brukes til komponere egne spennende silderetter. Foto Johan WildhagenSjmatrdet 3. TORO Modnet sildefilet M vannes ut fr bruk Vre modnete sildefileter er laget av fet norsk sild. Silden er lagret p tnner og den naturlige modningsprosessen gjr at silden blir ekstra rund og god p smak. Filetene krever kun 2-3 timer med utvanning og passer ypperlig til bde tallerkenretter og til dine egne signaturretter med sild i hovedrollen. Sprattus sprattus er det latinske navnet p brislingen vi bruker i vr TORO Ansjos. Den er liten og slvglinsende og blir fisket p nattestid om hsten og vinteren i det nordstlige Atlanterhavet. Vi bruker kun hele fileter uten skinn og ben og vi krydrer den og legger den i fersk lake fr den fr modne i tre til fire mneder. I storhusholdning har vi tre ulike ansjosvarianter og de serveres gjerne som plegg sammen med egg eller brukes som smakstilsetning i ulike sauser og matretter. Holdbarhet TORO Sild i upnet emballasje er holdbar i 8 mneder. De to variantene med TORO modnet sildefilet som m vannes ut fr bruk er holdbar i 6 mnd. TORO Sild i pnet emballasje smaker aller best den frste uken men kan holde i 14 dager dersom den blir oppbevart kjlig og med alle sildebiter dekket av lakensausen. Generelt sier vi at marinert sild i klare laker holder seg bedre enn sild i kremet saus. Er du usikker smak. Det er ikke farlig spise silden etter 14 dagers pning og du merker med en gang om silden har mistet sin friskhet eller blitt drlig. Foto Johan WildhagenSjmatrdet TORO Sursild 500g TORO Sursild 12 kg TORO Sursild 29 kg TORO Tomatsild 500 g TORO Tomatsild 12 kg og 3 kg TORO Sennepssild 475 g TORO Sennepssild 29 kg Nringsinnhold per 100 g Ingredienser Sild 50 vann sukker lk 9 salt eddik tranebr krydder bl.a. hel sort pepper vrlk krydderekstrakt konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbat. Ingredienser Sild 50 vann sukker lk 12 salt eddik krydder inneholder paprika krydderekstrakt konserveringsmiddel natriumbenzoat Ingredienser Sild 52 vann sukker lk 105 salt eddikkrydder inneholder paprika krydderekstrakt konserveringsmiddel natriumbenzoat. Ingredienser Sild 47 sukker vann tomatpur 10 lk salt eddik eplejuicekonsentrat modifisert potetstivelse tomat fortykningsmiddel xantangummi konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbat krydder bl.a. hvitlk aroma svart gulrotekstrakt druesukker. Ingredienser Sild 43 sukker vann tomatpur 11 lk salt eddik eplejuicekonsentrat modifisert potetstivelsetomat fortykningsmiddel xantangummikonserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbat krydder inneholder hvitlkaroma fargestoff paprikaekstrakt sukkerkulr svart gulrotekstrakt druesukker. Ingredienser Sild 49 vann sukker rapsolje salt hele og malte sennepsfr 2 eddik fortykningsmiddel xantangummi krydder bl.a. kanel koriander konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbat fargestoff ammonisert karamell betakaroten. Ingredienser Sild 45 vann sukker rapsolje sennep 11 salt eddik fortykningsmiddel xantangummi sennepsfr krydder bl.a. kanel koriander konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbatfargestoff ammonisert karamell betakaroten. Energi 900 kJ220 kcal Fett 100 g - hvorav mettede fettsyrer 25 g enumettede fettsyrer 55 g flerumettede fettsyrer 20 g Karbohydrat 230 g - hvorav sukkerarter 170 g Protein 90 g Salt 28 g Energi 950 kJ230 kcal Fett 110 g - hvorav mettede fettsyrer 35 g enumettede fettsyrer 38 g flerumettede fettsyrer 33 g Karbohydrat 230 g - hvorav sukkerarter 190 g Protein 100 g Salt 28 g Energi 950 kJ230 kcal Fett 110 g - hvorav mettede fettsyrer 35 g enumettede fettsyrer 38 g flerumettede fettsyrer 33 g Karbohydrat 230 g - hvorav sukkerarter 190 g Protein 100 g Salt 28 g Energi 750 kJ180 kcal Fett 60 g - hvorav mettede fettsyrer 11 g enumettede fettsyrer 31 g flerumettede fettsyrer 16 g Karbohydrat 260 g - hvorav sukkerarter 240 g Protein 60 g Salt 28 g Energi 804 kJ192 kcal Fett 60 g - hvorav mettede fettsyrer 11 g enumettede fettsyrer 31 g flerumettede fettsyrer 16 g Karbohydrat 280 g - hvorav sukkerarter 260 g Protein 60 g Salt 25 g Energi 1050 kJ250 kcal Fett 180 g - hvorav mettede fettsyrer 20 g enumettede fettsyrer 110 g flerumettede fettsyrer 50 g Karbohydrat 160 g - hvorav sukkerarter 120 g Protein 70 g Salt 36 g Energi 1050 kJ250 kcal Fett 180 g - hvorav mettede fettsyrer 20 g enumettede fettsyrer 110 g flerumettede fettsyrer 50 g Karbohydrat 160 g - hvorav sukkerarter 150 g Protein 70 g Salt 32 g Ingredienser og nringsinnhold TORO Kryddersild i biter 3 kg TORO Karrisild 28 kg TORO Sherrysild 29 kg TORO Julesild 500 g TORO Julesild 29 kg TORO Signatur Kryddersildfilet 3 kg TORO Signatur Marinert sildefilet 3 kg Ingredienser Sild 60 vann sukker salt eddik dill krydder inneholder lk muskat kanelkrydderekstrakt konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbataroma. Ingredienser Sild 48 rapsolje sukker vann salt eggeplomme eddik karri inneholder bukkehornsklverpersille konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbat fortykningsmiddel xantangummi surhetregulerende middel sitronsyreaskorbinsyre fltearoma fargestoff betakaroten. Ingredienser Sild 48 vann sukker lk salt eddik sherry krydder inneholder muskatkrydderekstrakt konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbat fortykningsmiddel xantangummifargestoff ammonisert karamell. Ingredienser Sild 46 vann sukker salt lk eddik appelsinskall aroma krydderekstrakt krydder bl.a. nellik konserveringsmiddel natriumbenzoat fargestoff ammonisert karamell. Ingredienser Sild 47 sukker vann salt lk eddik appelsinskall aroma krydderekstrakt krydder konserveringsmiddel natriumbenzoat fargestoff ammonisert karamell. Ingredienser Kryddersild 55 vann sukker salt eddikdill krydder inneholder lkmuskat kanel krydderekstrakt konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbataroma. Ingredienser Sild 50 sukker salt eddik konserveringsmiddel natriumbenzoat krydderekstrakt. Energi 900 kJ220 kcal Fett 130 g - hvorav mettede fettsyrer 20 g enumettede fettsyrer 80 g flerumettede fettsyrer 30 g Karbohydrat 160 g - hvorav sukkerarter 160 g Protein 100 g Salt 56 g Energi 1300 kJ310 kcal Fett 250 g - hvorav mettede fettsyrer 31 g enumettede fettsyrer 140 g flerumettede fettsyrer 71 g Karbohydrat 150 g - hvorav sukkerarter 140 g Protein 70 g Salt 33 g Energi 950 kJ200 kcal Fett 110 g - hvorav mettede fettsyrer 35 g enumettede fettsyrer 40 g flerumettede fettsyrer 35 g Karbohydrat 210 g - hvorav sukkerarter 190 g Protein 100 g Salt 33 g Energi 1000 kJ240 kcal Fett 120 g - hvorav mettede fettsyrer 25 g enumettede fettsyrer 70 g flerumettede fettsyrer 25 g Karbohydrat 240 g - hvorav sukkerarter 230 g Protein 100 g Salt 33 g Energi 1000 kJ240 kcal Fett 120 g - hvorav mettede fettsyrer 25 g enumettede fettsyrer 70 g flerumettede fettsyrer 25 g Karbohydrat 240 g - hvorav sukkerarter 230 g Protein 100 g Salt 33 g Energi 850 kJ200 kcal Fett 110 g - hvorav mettede fettsyrer 25 g enumettede fettsyrer 60 g flerumettede fettsyrer 25 g Karbohydrat 160 g - hvorav sukkerarter 160 g Protein 100 g Salt 51 g Energi 1150 kJ270 kcal Fett 150 g - hvorav mettede fettsyrer 40 g enumettede fettsyrer 75 g flerumettede fettsyrer 30 g Karbohydrat 240 g - hvorav sukkerarter 230 g Protein 100 g Salt 28 g TORO Sild Nringsinnhold per 100 g Foto Johan WildhagenSjmatrdet TORO Kryddersildfilet 6 kg TORO Spekesildfilet 6 kg TORO Ansjosfilet 200 g TORO Ansjosfilet 450 g TORO Restaurantansjos 200 g Ingredienser Sildefilet 75 vann sukker salt krydder hvitvinseddik konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbat. Ingredienser Sildefilet 80 vann salt sukker konserveringsmiddel natriumbenzoat kaliumsorbat. Ingredienser Brislingfilet 63 sukker salt eddik konserveringsmiddel natriumbenzoat krydder bl.a. muskatblomme kanel aroma Ingredienser Brislingfilet 64 sukker salt eddik konserveringsmiddel natriumbenzoat krydder bl.a. muskatblomme kanel og aromaer. Ingredienser Brislingfilet 64 sukker salt eddik krydder bl.a. muskatblomme kanel konserveringsmiddel natrium- benzoat aroma Energi 849 kJ203 kcal Fett 110 g - hvorav mettede fettsyrer 25 g enumettede fettsyrer 55 g flerumettede fettsyrer 23 g Karbohydrat 130 g - hvorav sukkerarter 130 g Protein 130 g Salt 100 g Energi 645 kJ155 kcal Fett 110 g - hvorav mettede fettsyrer 25 g enumettede fettsyrer 55 g flerumettede fettsyrer 23 g Karbohydrat 10 g - hvorav sukkerarter 10 g Protein 130 g Salt 110 g Energi 800 kJ190 kcal Fett 110 g - hvorav mettede fettsyrer 35 g enumettede fettsyrer 40 g flerumettede fettsyrer 29 g Karbohydrat 140 g - hvorav sukkerarter 120 g Protein 97 g Salt 76 g Energi 800 kJ190 kcal Fett 110 g - hvorav mettede fettsyrer 35 g enumettede fettsyrer 40 g flerumettede fettsyrer 29 g Karbohydrat 140 g - hvorav sukkerarter 120 g Protein 97 g Salt 76 g Energi 800 kJ200 kcal Fett 120 g - hvorav mettede fettsyrer 43 g enumettede fettsyrer 39 g flerumettede fettsyrer 36 g Karbohydrat 130 g - hvorav sukkerarter 130 g Protein 88 g Salt 73 g Nringsinnhold per 100 g Nringsinnhold per 100 g TORO Ansjos Bare til jul TORO Sursild 500 g TORO Sursild 12 kg TORO Sursild 29 kg TORO Tomatsild 500 g TORO Tomatsild 12 kg TORO Tomatsild 3 kg TORO Sennepssild 475 g TORO Sennepssild 29 kg TORO Kryddersild i biter 3 kg TORO Karrisild 28 kg TORO Sherrysild 29 kg TORO Julesild 500 g TORO Julesild 29 kg TORO Kryddersildfilet 6 kg TORO Spekesildfilet 6 kg TORO Signatur Kryddersildfilet 3 kg TORO Signatur Marinert sildefilet 3 kg TORO Ansjosfilet 200 g TORO Ansjosfilet 450 g TORO Restaurantansjos 200 g 300 kg 240 kg 580 kg 300 kg 240 kg 600 kg 285 kg 580 kg 600 kg 560 kg 580 kg 300 kg 580 kg 600 kg 600 kg 600 kg 600 kg 160 kg 270 kg 480 kg 6 stk 2 stk 2 stk 6 stk 2 stk 2 stk 6 stk 2 stk 2 stk 2 stk 2 stk 6 stk 2 stk 1 stk 1 stk 2 stk 2 stk 8 stk 6 stk 24 stk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk sennep Fisk sennep Fisk Egg fisk melk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk Fisk EPDVarenavn AllergenVektkrt Stkkrt 04191144 01796861 584433 04197844 01796853 584409 04191136 639914 01099423 584292 584342 04349437 01684026 416396 416404 501320 02626067 01636588 02626091 557769 Bestillingsinformasjon Toro Sild Ansjos Foto Johan WildhagenSjmatrdet Ta gjerne kontakt med en av vre distriktsansvarlige om du lurer p noe Amundsen Morthen L. Andersen Jon Andresen Espen Arntsen Per Anders Beite Rolf Jarle Bolstad yvind Brekke Ingrid Eide Kari Hoff Einbu Stian Fagerli Terje Folkestad Geir Sindre Gudbrandsen Bjrn Halstadtr Bjrn Ivar Hansen Helge Hansen Trond Arne Hasle Bjrn Hgsen Lars Kristian Iversen Tore Jensen Frode Jenssen dne Kildal Geir Tore Kvinen Thor Arve Losnedal Ove Ness Yngve Nordahl Jan Arne Olsen Line Skogtr Ottesen Ketil Myrmo Pedersen Ren Reiersrud Jens Morten Spiel Truls Oddvar Sundt Marianne Tuvnes Eivind Olsen Voreland Steinar Wernicke rjan sli yvin Navn 91 17 41 90 90 76 14 35 92 64 17 14 91 73 79 90 95 07 91 92 41 42 91 25 99 31 76 67 92 89 67 18 48 03 66 78 95 07 91 91 92 89 67 34 92 89 69 66 95 97 60 33 41 68 30 40 95 27 28 29 92 89 69 92 48 89 42 53 92 89 69 74 91 71 54 12 95 73 92 18 95 82 69 60 92 89 69 25 91 38 05 99 95 70 41 42 91 30 62 55 95 88 34 44 90 17 45 50 93 22 89 05 90 58 74 35 90 03 10 63 92 89 69 15 97 06 46 03 91 71 54 35 41 77 00 77 91 54 04 03 Mobil Telemark Vestfold Oslo Akershus Buskerud Oslo Akershus stfold Trondheim Nord Trndelag Helgeland Mre Rogaland Rogland Hordaland Sogn Oslo Akershus Hedmark Mre stfold Hedmark Oppland Sr-Trndelag og Nord sterdal Nord- og Sr Trndelag Nordland Troms og Finnmark Vestfold Akershus Oslo Buskerud Akershus Oslo Hordaland Agder Oppland Rogaland Hordaland Sogn Troms Finnmark st Finnmark Troms Lofoten Mre Troms Troms Narvik Vesterlen Akershus Buskerud Oslo Akershus Hedmark Hordaland Sogn Telemark Vestfold Agder Rogaland Bod Helgeland Omrde morthen.ludvig.amundsenorkla.no jon.andersenorkla.no espen.andresenorkla.no per.anders.arntsenorkla.no rolf.jarle.beiteorkla.no oyvind.bolstadorkla.no ingrid.brekkeorkla.no kari.hoff.eideorkla.no stian.einbuorkla.no terje.fagerliorkla.no geir.sindre.folkestadorkla.no bjorn.gudbrandsenorkla.no bjorn-ivar.halstadtroorkla.no helge.hansenorkla.no trond.arne.hansenorkla.no bjorn.ivar.hasleorkla.no lars.kristian.hogasenorkla.no tore.iversenorkla.no frode.jensen2orkla.no adne.jenssenorkla.no geir.kildalorkla.no thor-arve.kvinenorkla.no ove.losnedalorkla.no yngve.nessorkla.no jan.arne.nordahlorkla.no line.skogtro.olsenorkla.no ketil.myrmo.ottesenorkla.no rene.pedersenorkla.no jens.morten.reiersrudorkla.no truls.spielorkla.no marianne.sundtorkla.no eivind.olsen.tuvnesorkla.no steinar.vorelandorkla.no orjan.wernickeorkla.no oyvin.asliorkla.no E-post Kontaktpersoner i Orkla Foods Norge Foto Johan WildhagenSjmatrdet Sildeskole